Regionale gratistilbud

DuVerden er en del av flere ulike regionale tilbud som skoleklasser kan delta på uten at det koster noe for skolen. Her kan du finne en oversikt over disse.

Super:bit

For hvem: 5. – 7.trinn
Varighet: Ca 90 minutter

Super:bit er et nasjonalt prosjekt som har gitt programmeringsutstyr til skoler over hele Norge. Vi har igjen mulighet til å komme på besøk til din skole for en gratis programmeringsøkt ved bruk av micro:bit.

Trykk her for mer informasjon

Kodekraft

For hvem: 9-10. trinn
Varighet: 90 minutter

Kodekraft er et introduksjonskurs i programmering finansiert av Equinor som en del av deres satsning Morgendagens helter. Vi lager i fellesskap et spill med energitema i verktøyet Arcade fra Makecode.

Trykk her for mer informasjon

illustrasjon av karbonfangstprosessen ved Norcem

CCS

For hvem: 10. trinn
Varighet: 90 minutter

DuVerden tilbyr en ny utforskende læringsaktivitet til 10. trinn om karbonfangst og -lagring. Gjennom opplegget blir elevene kjent med regjeringens Langskipprosjekt, CO2 fangst på Norcem og lagring av CO2 i Nordsjøen.

Trykk her for mer informasjon

Tekna-tour

For hvem: 5 – 7.trinn. Ett trinn på en skole i kommuner uten skoleavtale.

I samarbeid med Tekna reiser DuVerden på en turné til én skole i hver kommune i Vestfold og Telemark som ikke har en skoleavtale med senteret. Det er en rekke ulike aktiviteter å velge mellom. Dere kan også velge å komme til senteret vårt for læringsaktivitet og utstilling.

Trykk her for mer informasjon

Programmeringstur

For hvem: 1-10. trinn i kommuner uten skoleavtale

FULLBOOKET, MER INFORMASJON KOMMER HVIS TILBUDET KOMMER PÅ NYTT.

Lydlab

For hvem: 7-9. trinn
Varighet: 90 minutter

I dette opplegget starter vi med å snakke om musikk og hvordan musikk lages. Deretter snakker vi litt om copyright, før elevene får en innføring i musikkredigeringsprogrammet Soundtrap. Elevene får se en filmsnutt, og skal så sette sammen ulike musikk-elementer til en helhet, ut fra stemning og tempo i filmen.

Trykk her for mer informasjon for 7. trinn

Trykk her for mer informasjon for 8-9. trinn

Geolog og forsker

For hvem: 8. trinn i Bamble, Kragerø, Larvik, Nome, Porsgrunn, Siljan og Skien
Varighet: en økt i felt på 90 minutter og en økt på lab på 75 minutter

Sammen med Gea Norvegica Geopark reiser DuVerden rundt til skoler med et geologiopplegg i eierkommunene til geoparken. Sammen med elevene utforsker vi geologien i skolenes nærområder, og elevene får være geologer og forskere for en dag!

Trykk her for mer informasjon

Frisk Oslofjord - dagsekskursjon med båt

For hvem: Videregående skoler i Vestfold og Telemark, Buskerud, Akershus, Østfold og Oslo
Varighet: en hel dag

For videregående skoler tilbyr prosjektet Frisk Oslofjord gratis dagsekskursjon med båt, inkl. transport til/fra kai, for inntil 30 elever per skole.

Trykk her for mer informasjon