Norges fagorganisasjon for ingeniører og teknologer (NITO) har blant annet som mål å bidra til økt teknologiinteresse blant barn og unge for å styrke rekrutteringen til teknologi-utdanning. NITO Vestfold og Telemark ønsker et tett samarbeid med vitensentre som jobber mot samme målsetting.
DuVerden er regionalt vitensenter for Vestfold og Telemark. Vi jobber for å øke interessen, forståelse for og rekruttering til realfagene blant allmenheten og skoleelever. Vi skal være en realfaglig ressurs som gir et godt tilbud til skoler i vår region.
Gjennom våre felles og sammenfallende målsettinger har NITO og DuVerden funnet frem til samarbeidet om å gi dette tilbudet til skoler i vår region.
Passer for 1. – 4. trinn
Varighet ca. 60 min.
Maks 24 elever per gruppe
Lego Spike Essential er utviklet av Lego for å introdusere elevene på småtrinnet for programmering. Programmeringen foregår på et grunnleggende nivå, og elevene kan velge mellom enkel ikonbasert programmering eller kodeblokker som man bl.a. finner i Scratch og micro:bit. Konseptet tar utgangspunkt i noen minifigurer som har hver sin egen personlighet, og korte historier rundt disse i ulike leksjoner. Felles for alle leksjonene er at de tar utgangspunkt i hverdagslige temaer og man må bruke Legoklosser og programmering for å løse oppgaven.
Passer for 5. – 10. trinn
Varighet ca. 90 min.
Maks 24 elever per gruppe
Spike Prime er den litt mer avanserte varianten av programmerbar Lego. Du kan koble til flere motorer og sensorer, og kodeblokkene gir deg flere muligheter enn for Spike Essentials. I dette opplegget jobber elevene parvis med å programmere en robot til å løse gitte oppdrag. En del av oppdraget er å bruke legoklosser til å bygge funksjonelle deler til roboten. Oppgavene innebærer planlegging, måling og beregning.
Passer for 5. – 7. trinn
Varighet ca. 90 min.
Maks 28 elever per gruppe
Micro:bit er en liten datamaskin, godt kjent for mange. Den er laget med formål om å lære barn og unge å programmere. Vi bruker først micro:biten alene, før vi kobler den i en bit:bot (bil) som elevene programmerer. Vi kan tilpasse ut fra nivå på gruppen og hver enkelt.
Passer for 8. – 10. trinn
Varighet ca. 90 min.
Maks 28 elever per gruppe
Micro:bit er en liten datamaskin, godt kjent for mange. Den er laget med formål om å lære barn og unge å programmere. I robotball-opplegget programmerer man micro:biter som settes i en biler, som så kan fjernstyres med en ferdig programmert fjernkontroll. Opplegget avsluttes med en spennende konkurranse mellom gruppene.
Fyll ut og send inn søknadsskjemaet under dersom dere ønsker en gratis programmeringsøkt med DuVerden Vitensenter. Ved eventuelle spørsmål kontaker dere Thomas Hansen på epost th@du-verden.no eller telefon 90 24 45 29.
Dersom du jobber i en kommune som har skoleavtale med DuVerden kan du ikke benytte deg av dette tilbudet, men kan bestille et ordinært besøk i skjemaet du finner link til på denne nettsiden.
Oversikten oppdateres manuelt. Det kan derfor hende at noen kommuner som står som ledig allerede har sendt forespørsel.
Ledige plasser:
Nr.1 – Bokemoa – Sandefjord.
Nr.2 – Ledig
Nr.3 – Ledig
Nr.4 – Ledig
Nr.5 – Ledig
Nr.6 – Ledig
Nr.7 – Ledig
Nr.8 – Ledig
Nr.9 – Ledig
Nr.10 – Ledig
Nr.11 – Ledig
Nr.12 – Ledig
Nr.13 – Ledig
Dersom din kommune allerede er booket, kan du likevel sende inn forespørsel og stå på venteliste.
Larvik – Lardal
Siljan – Siljan ungdomsskole
Tønsberg – Vear
Holmestrand – Klokkerjordet
Etter 1.november frigis besøk fra kommuner som ikke har bestilt, og disse kan gis til skoler på venteliste.