Kodehelger

I september arrangerer DuVerden kodehelger i samarbeid med Equinor og Morgendagens Helter. Det er halv pris på inngang disse dagene og mange spennende programmeringsaktiviteter du kan være med på. I tillegg vil de vanlige installasjonene være åpne som normalt, så om du ikke har prøvd Mindball, det nye Vannkraftverket eller Sekstanten ennå, har du nå en flott anledning!
OBS: Det blir ikke visning av 3D-filmer disse to helgene.

 

Kodehelg #1 er 18. og 19. september

Kodehelg #2 er 25. og 26. september

Bee-bot Challenge

Bee-bot er en søt, liten robotbie som kan programmeres ved hjelp av knapper den har på ryggen. Øv deg på enkel programmering og hjelp Bee-bot navigere gjennom labyrinten og nå målet.

Dette er en drop-in aktivitet – det er ingen påmelding og du kan stikke innom aktiviteten og prøve deg når som helst.

Passer for: alle aldre!

Tidspunkter:

 • Lørdag 18/9 kl. 11:00 – 16:00
 • Søndag 19/9 kl. 11:00 – 16:00
 • Lørdag 25/9 kl. 11:00 – 16:00

Sphero Challenge

Sphero er en kuleformet, liten robot som suser avgårde og kan skifte farge. I denne aktiviteten kan du lære å programmere Sphero til å gjøre triks og spinne rundt mellom hindre. Denne aktiviteten er sponset av NITO – Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon.

Dette er en drop-in aktivitet – det er ingen påmelding og du kan stikke innom og prøve deg når som helst.

Passer for: ca. 8 år og oppover

Tidspunkter:

 • Lørdag 18/9 kl. 11:00 – 16:00
 • Søndag 19/9 kl. 11:00 – 16:00
 • Lørdag 25/9 kl. 11:00 – 16:00

Programmeringskurs med Code Studio

Code Studio er en veldig enkel introduksjon til programmering. Du setter sammen en rekke med instruksjoner for å få en Angry Bird til å komme gjennom labyrinten til målet. Code Studio bruker ferdige kodeblokker, så du trenger ikke å skrive noe.

Kurset varer ca. en time. Du kan melde deg på i resepsjonen på DuVerden når du kommer og det er 20 plasser på hvert kurs.

Passer for: ca. 8 år og oppover

Tidspunkter:

 • Lørdag 18/9 kl. 12:00 og 13:00
 • Lørdag 25/9 kl. 12:00 og 13:00

Minikurs med LEGO Education SPIKE Essential

Vi blir kjent med nyheten LEGO Education SPIKE Essential, et undervisningsverktøy som passer for barn på 1. – 5. trinn. Roboten programmeres med ikon-blokker i egen app.

Kurset varer i ca. en time. Du kan melde deg på i resepsjonen på DuVerden når du kommer. Det er 20 plasser på hvert kurs.

Passer for: ca. 6 år og oppover

Tidspunkter:

 • Lørdag 18/9 kl. 14:00 og 15:00
 • Lørdag 25/9 kl. 14:00 og 15:00

Minikurs i Micro:bit

Micro:bit er en liten, enkel datamaskin som kan programmeres og brukes til mange forskjellige ting. I dette kurset skal vi lære å bruke micro:bit som fjernkontroll for en liten robotbil.

Kurset varer ca. en time. Du kan melde deg på i resepsjonen på DuVerden når du  kommer og det er 20 plasser på hvert kurs.

Passer for: ca. 10 år og oppover

Tidspunkter:

 • Søndag 19/9 kl. 12:00, 13:00 og 14:00

Kreativ programmering med vinylkutting

Her lærer du å programmere geometriske mønstre, som du så kan få trykket på klær du har med. Vi bruker blokkprogrammering i TurtleStitch, og kutter mønstrene i vinyl. Denne aktiviteten er sponset av NITO – Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon.

Kurset varer ca. halvannen time. Du kan melde deg på i resepsjonen på DuVerden når du kommer og det er 15 plasser på hvert kurs.

Passer for: ca. 10 år og oppover (sammen med foresatte) eller ca. 14 år og oppover (alene)

Tidspunkter:

 • Søndag 26/9 kl. 11:30, 13:00 og 14:30

Kveldkurs i Micro:bit

Micro:bit er en liten datamaskin som kan programmeres både med kodeblokker og med tekst og som kan kobles sammen med mye annen elektronikk. I dette kurset vil vi starte med det helt grunnleggende og gå gjennom alle kjerneelementene i programmering.

Kurset varer i to timer og er gratis. For påmelding, bruk skjemaet under.

Passer for: ca. 10 år og oppover (sammen med foresatte) eller ca. 14 år og oppover (alene)

Tidspunkt:

 • Tirsdag 21/9 kl. 18:00

Kveldskurs i Makecode Arcade

Makecode Arcade er et programmeringsverktøy som er laget for å la deg enkelt skape spill i en retro arcade-stil. I dette kurset kommer vi til å starte helt fra bunnen av og lære deg alt det grunnleggende som du trenger å kunne for å begynne å lage dine egne dataspill.

Kurset varer i to timer og er gratis. For påmelding, bruk skjemaet under.

Passer for: ca. 14 år og oppover

Tidspunkt:

 • Onsdag 22/9 kl. 18:00

Kodekraft Lærerkurs

Kodekraft er et digitalt undervisningsprogram om programmering og energikilder som er skreddersydd for 9. og 10. trinn! Kodekraft er utviklet med støtte fra Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens Helter, hvor hensikten er å løfte frem unge talenter innenfor realfag, kultur og idrett. I dette kveldskurset får du som lærer en gjennomgang av Kodekraft-kurset.

Kurset varer i to timer og er gratis. For påmelding, bruk skjemaet under.

Passer for: lærere i ungdomsskolen

Tidspunkt:

 • Torsdag 23/9 kl. 18:00

Påmelding til kveldskursene

På dagtid i kodehelgene er det ikke forhåndspåmelding til aktivitetene, de er enten drop-in eller så er det påmelding når du kommer til senteret. For kveldskursene er det påmelding og da kan du bruke skjemaet under. Deltagelse er gratis!

 

Fant ingen felt.