Kodehelg

I helgen 24/9 – 25/9 arrangerer DuVerden kodehelg. Det er gratis inngang disse dagene, og mange spennende aktiviteter du kan være med på. I tillegg vil utstillingen være åpen som normalt, så om du ikke har prøvd Mindball eller det nye vannkraftverket, har du nå anledning. Kinoen vår viser 3D-filmer kl. 12 og kl. 14.

Alle programmeringsaktivitetene er drop-in, og vi håper alle vil finne noe som passer for seg.

 

Bee-bot

Bee-bot er en søt, liten robotbie som kan programmeres ved hjelp av knapper den har på ryggen. Øv deg på enkel programmering og hjelp Bee-bot med å navigere gjennom labyrinten og nå målet.

Passer for: 5 – 8 år

LEGO Spike Essentials

Vi blir kjent med LEGO Education Spike Essential, et undervisningsverktøy som passer for barn på 1. – 5. trinn. Vi bygger en robot i LEGO, som så programmeres med ikon-blokker i egen app.

Passer for: ca. 6 år og oppover

Bit:bot

Micro:bit er en liten, enkel datamaskin som kan programmeres og brukes til mange forskjellige ting. Her skal vi programmere micro:bit som er koblet til en Bit:bot, og få denne robotbilen til å kjøre rundt på en bilbane.

Passer for: ca. 10 år og oppover

LEGO Mindstorms

LEGO har flere ulike roboter, Mindstorms er en av de. Robotene kan programmeres til å kjøre slik du vil, og du kan programmere verktøy som kan slå en puck inn i mål.

Passer for: 10 – 13 år når den programmeres. Yngre barn kan også prøve seg, da med ipad som fjernkontroll.

LEGO-bygging

Hva med litt LEGO-bygging helt uten programmerbare elementer? Velkommen til fribygging av LEGO.