Programmerings­turné

DuVerden og NITO inviterer trinnet ditt til en spennende, lærerik og gratis programmeringsøkt! Dere er hjertelige velkomne til et besøk på DuVerden vitensenter, eventuelt så kommer vi gjerne på besøk til skolen deres.

 

Norges fagorganisasjon for ingeniører og teknologer (NITO) har blant annet som mål å bidra til økt teknologiinteresse blant barn og unge for å styrke rekrutteringen til teknologi-utdanning. NITO Vestfold og Telemark ønsker et tett samarbeid med vitensentre som jobber mot samme målsetting.

DuVerden er regionalt vitensenter for Vestfold og Telemark. Vi jobber for å øke interessen, forståelse for og rekruttering til realfagene blant
allmenheten og skoleelever. Vi skal være en realfaglig ressurs som gir et godt tilbud til skoler i vår region.

Gjennom våre felles og sammenfallende målsettinger har NITO og DuVerden funnet frem til samarbeidet om å gi dette tilbudet til skoler i vår region.

BEE-BOT

Passer for 1.– 2. trinn
Varighet ca. 60 min.
Maks 24 elever per gruppe

Bee-Bot er en liten, søt robot som kan programmeres ved hjelp av knapper på ryggen dens. Elevene skal styre Bee-Bot’en gjennom en løype og må planlegge på forhånd hvilke bevegelser som trengs og i hvilken rekkefølge. Oppdragene handler om telling og sortering av former og farger, og det er ikke nødvendig å kunne lese. Elevene jobber i grupper på to eller tre elever med hver sin Bee-Bot.

CODE STUDIO

Passer for 3. – 4. trinn
Varighet ca. 60 min.
Maks 28 elever per gruppe

Code Studio er et enkelt verktøy som lærer barna helt enkel programmering. Koble sammen kodeblokker for å styre figurer fra Star Wars, Frozen eller Angry Birds, og fullfør oppdrag. Code Studio er oversatt til norsk og krever kun at elevene kan lese litt. Eleven samarbeider to og to, lærer om enkle programstrukturer og øver seg på å tenke logisk og planlegge for å nå målene. Verktøyet er gratis og elevene kan jobbe videre med det på skolen eller fritiden.

LEGO WEDO

Passer for 1. – 4. trinn
Varighet ca. 60 min.
Maks 24 elever per gruppe

Lego WeDo er enkel programmerbar Lego. Settet minner om Lego Mindstorms, men er laget for yngre barn og har enklere deler. Barna jobber parvis, bygger små roboter i Lego og lager programmer som styrer dem på iPad. Programmeringen gjøres med kodeblokker som kobles sammen omtrent som Legoklosser. Kodeblokker brukes i veldig mange programmeringsspråk og WeDo er fint som en første introduksjon til disse. Oppdrag de får bruker kreativitet, planlegging, telling og sortering.

SCRATCH

Passer for 5. – 7. trinn
Varighet ca. 60 min.
Maks 28 elever per gruppe

Lær å lage animasjoner og enkle dataspill! Scratch er et programmeringsspråk beregnet på barn fra 8 til 16 år, og er en flott introduksjon til koding. Scratch bruker ferdige funksjonsblokker som lar deg flytte på figurer, spille av lyder og vise effekter. Disse blokkene kan hektes sammen i kjeder som til sammen blir programmer du kan leke med og vise frem til andre. Når du bruker Scratch trener du kreativiteten din, tenker logisk og samarbeider med andre elever. Elevene jobber to og to, lærer om hvordan programmet virker, utforsker mulighetene, og lager hvert sitt dataspill til slutt. Scratch er gratis og elevene kan jobbe videre med programmet på skolen eller fritiden.

LEGO MINDSTORMS

Passer for 5. – 10. trinn
Varighet ca. 90 min.
Maks 28 elever per gruppe

Mindstorms er Lego som kan programmeres. Settet består av en datamaskin innebygget i Mindstormsklossen, motorer og sensorer. Elevene jobber parvis og får hver sin Mindstormsrobot og iPad. De lager programmer på iPaden ved å koble sammen kodeblokker, og overfører disse til roboten. Oppdragene de får innebærer planlegging, måling og beregning.

MICRO:BIT

Passer for 8. – 10. trinn
Varighet ca. 90 min.
Maks 28 elever per gruppe

Micro:bit er en liten datamaskin, godt kjent for mange. Den er laget med formål om å lære barn og unge å programmere. Da mange allerede har kjennskap til Micro:Bit, tilbyr vi to nivådelte kurs. Det ene nivået er for nybegynnere hvor man blir kjent med Micro:Bit og lager noen enkle programmer. For de som allerede har programmert en del, kan innhold avtales nærmere med oss.

Søknadsskjema

Fyll ut og send inn søknadsskjemaet under dersom dere ønsker en gratis programmeringsøkt med DuVerden Vitensenter. Eventuelt kontaker dere Thomas Hansen på epost th@du-verden.no eller telefon 90 24 45 29.

 

Oversikt over hvilke kommuner som har bestilt

Oversikten oppdateres manuelt. Det kan derfor hende at noen kommuner som står som ledig allerede har sendt forespørsel.

Ledige

Seljord

Forespurt

 

 

 

Booket

Tinn – Atrå barne- og ungdomsskule

Tokke – Høydalsmo skule

Holmestrand – Kjeldås skole

Kragerø – Kragerøskjærgården montessoriskole

Notodden – Heddal ungdomsskole

Larvik – Mellomhagen ungdomsskole

Vinje – Åmot skole

Skien – Kongerød ungdomsskole

Kviteseid – Kviteseid skule

Siljan – Siljan ungdomsskole

Færder – Torød skole

Midt-Telemark – Bø skule

Sandefjord – Virik skole

Tønsberg – Elihuskolen

Fyresdal – Gimle skule

Hjartdal – Sauland skule

Nissedal – Tveit skule