Aktiviteter og arrangementer

På grunn av smittevern holder eller deltar vi ikke på aktiviteter eller arrangmenter for tiden.

DuVerden arrangerer og deltar på flere spennende aktiviteter og arrangementer hele året gjennom i ulike sammenhenger.

På DuVerden arrangerer vi blant annet Barnas ingeniørdag, Sjøvettdagen, Skaperfestivaler og Kodehelger. Du har kanskje sett oss på MerSmak, Skrekkeparken, Barnas Dag eller en fotballcup i ny og ne. Vi prøver å være der du er.

Vi jobber også kontinuerlig med å fornye utstillingene våre.

 

 

Arrangementer og aktiviteter hos DuVerden

Nytt vannkraftverk!

DuVerden har fått nytt digitalt vannkraftverk. Kom på besøk og test dine kunnskaper om vannkraft og finn ut hvem som kan produsere mest energi!

Installasjon om sekstant!

Sekstanten er et resultat av mange hundre år med utvikling av instrumenter for målig av himmelegemers høyde. Instrumentet har vært viktig for navigatører siden det avløste oktanten ved århundreskiftet 17-18-hundretallet. På de fleste skip som seiler i internasjonal fart er det fremdeles sekstanter ombord. I januar får DuVerden på plass en installasjon som viser sekstantens virkemåte. Kom å prøv.

 

Kilde bilde: https://snl.no/sekstant

Corona og Ben Body på visualiserings-

bordet!

På vår visualiseringsbord har vi nå fått to nye datasett som besøkende kan bruke og lære fra. Gjennom 3D-visualisering, interaksjon, utforsking, fakta og forskningsresultater kan du nå lære mer om coronaviruset og -pandemien og flere av kroppens organsystemer. Velkommen til en bildevisualisering du aldri har sett før!